Двама таекуондисти от Дупница се класираха за Европейското първенство

Константин Соколов
25.03.2013
размер на текста:

Таекуондистите на дупнишкия СК Гладиатор Виктория Константинова и Кристиян Димитров спечелиха квота за участие на Европейското първенство за спортистисти до 21 години. Шампионатът на Стария континент за тази възрастова група ще се проведе в края на април тази година в Молдова.
Виктория и Кристиян победиха претендентите в преборването за определяне на състезателите на националния ни отбор и си осигуриха участие за Европейското.
“Двамата ще участват на Европейското първенство за младежи в Молдова, вече подготвям документите им. Доволен съм, че ще има наши представители на такъв форум. В преборването те спечелиха срещите си, макар че Кристиян стигна до победата със златна точка. Надявам се на достойно представяне в Молдова, където конкуренцията ще е много силна. Там обаче ще могат да натрупат безценен опит”, коментира треньорът Христо Михалчев.
Преди това 7 представители на Гладиатор ще се пуснат на международен турнир клас А в Белгия. През септември пък е Европейското първенство за кадети и юноши, където също ще участват таекуондисти от Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети