ГДБОП разби домашна оранжерия за накротици

dennews.bg
23.03.2013
размер на текста:

Операцията е реализирана от служители на отдел „Наркотици” в ГДБОП и колегите им към СДВР. На 21 март около 14.15 часа антимафиотите засекли В. Г. /32г./ и П. Р. /29г./ - в един от столичните квартали двамата уговаряли сделка с наркотици. При обиска от тях били иззети около 50 таблетки със светлосив цвят и лого „Бакарди”, три полиетиленови плика с марихуана, мобилни телефони и близо 530 лв. Последвало претърсване и в домовете им. Там спецслужителите открили две електронни везни, тъмнозелена смолиста маса, около 1 кг бяло прахообразно вещество, почти същото количество марихуана, около 500 гр таблетки с лого „Бакарди” и близо 50 гр кафяво прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на хероин.
В хода на разследването е извършено претърсване и в къща, обитавана от задържаните и техни съучастница. Оказало се, че тя била превърната в оранжерия с множество насаждения и създадени специални условия за отглеждането им. Гараж, принадлежащ към дома, също изпълнявал ролята на домашна оранжерия - множество дросели, кабели, овлажнители за въздух, влагомери, въздухопроводи, лампи с рефлектори и вентилатори се грижели за засадени в 122 саксии растения. Оттам били иззети мобилни телефони, бяло прахообразно вещество, електронна везна, както и суха тревна маса. На място е задържан и А. М. /24г./ от Благоевград, съпричастен към престъпната дейност.
Справка в полицейските регистри сочи, че и тримата са с множество криминалистични регистрации: В.Г. - за наркотици и закана с престъпление; П.Р. - за наркотици, унищожаване, кражба, повреждане, изнудване и съден за хулиганство, а А.М. – за наркотици.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а. Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на тримата мъже и е удължила срока им за задържане на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети