Жители на жк „Бистрица” и с. Бистрица блокират пътя на боклука, ако спрат проекта за депото в Джерман

dennews.bg
22.03.2013
размер на текста:

Жители на най-големия квартал в Дупница жк „Бистрица” и на намиращото се в съседство село Бистрица са готови да блокират пътя на боклука към градското сметище и да спрат камионите по чистотата, ако бъде стопиран проекта за депото в село Джерман. Това обявиха на пресконференция днес представители на Инициативния комитет от жк „Бистрица” за премахване на градското сметище в Дупница. Днес стана ясно, че към него са се присъединили и жителите на село Бистрица, които бяха представлявани от местния еколог Симеон Симеонов. От началото на събирането на подписката за премахмане на градското сметище са събрани 2 000 подписа, допълни тя. Към подписката са се присъединили и жителите на село Бистрица.

Симеонов обясни, че той е бил един от хората, приели поканата на градоначалника Методи Чимев за посещение на депата в градовете Ловеч и Ботевград, тъй като подобно щяло до бъде и това в село Джерман. И показа своя снимка на фона на едно от депата, направени според него европейски образец.
Това, което видях и в Ловеч и Ботевград ме увериха, че това са едни европейски депа и ние не трябва да се отказваме от изграждането на такова и за Дупница. На джерманци само ще кажа, че за тях няма никаква опасност, защото и терена, който е предвиден, се намира в една падина и няма как да се замърсява нито почвата, нито въздуха с технологиите, които се прилагат в Ловеч и Ботевград, категоричен бе Симеон Симеонов.
„Ние в никакъв случай не се конфронтираме с жителите на село Джерман, но държим много да се изгради ново депо, защото от градското сметище сме подложени на непрекъснати обгазявания. Това се отнася и за жителите на село Бистрица, които имат същия проблем, обясни председателят на Инициативния комитет за премахване на градското сметище на Дупница Радка Крумова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети