5 села готвят палатков лагер против изграждане на депото в село Джерман

dennews.bg
20.03.2013
размер на текста:

Жителите на селата Джерман, Блажиево, Крайни дол, Усойка и Грамаде отново ще блокират главен път Е-79 и ще започнат изграждането на палатков лагер на терена, на който е отредено да бъде построено регионалното депо. Те, ще поискат оставката на кмета Методи Чимев и оставката на заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева. Това решение бе взето на днешното събрания на Инициативния комитет против изграждането на регионалния център за третиране на неопасни битови отпадъци, което се проведе в село Джерман, и на което присъстваха представители на 5-те села.
Блокадата на Е-79 е насрочена за 31-и март като израз на гражданско неподчинение, когато отново ще бъде организиран мирен протест, който ще тръгне от центъра на селото. Тогава ще бъде поискана и ще се настоява вече и за оставката на кмета Методи Чимев, тъй като не е изпълнил исканията на протестиращите от 11-и март. Ако не бъде изтеглен проекта за депото в землището на село Джерман до 31-и март, ще бъде поискана и оставката на заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева.
Оттук нататък с временно пребиваващите в община Дупница ще се срещаме само в съда, категорични са и от Инициативния комитет в село Джерман и жителите на останалите 4 села.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети