Четири трупа остави скандал между съседи

DenNews.bg
19.03.2013
размер на текста:

Четири трупа и един тежко ранен е равносметката от стрелбата, възникнала снощи заради съседски скандал в столичния квартал „Димитър Миленков”. 67-годишен бивш военен нахлува в къщата на съседите си и открива стрелба с незаконен пистолет „Макаров”, заради запалена в неделя, на празника Сирни Заговезни, гума, която опушила дома му. Иван Калмуков прострелва фатално 26-годишен мъж, 29-годишната му сестра, 56-годишната им майка и приятел на семейството, който в този момент бил на гости.
Братът и сестрата умират от раните си малко след настаняването им в „Пирогов” вчера. Майка им е издъхнала днес във Военномедицинска академия. По-рано в болницата почина и убиецът, който се прострелял в главата в края на кървавата драма.
С опасност за живота все още е четвъртият прострелян - 22-годишен мъж.
Жертвите са от ромски произход. Снощи те обсадили дома на стрелеца и „Пирогов” и се заканвали, че ще го убият. След новината днес, че Калмуков е починал, те започнали да се заканват, че ще накажат семейството му, информира bTV.
Засилено е полицейското присъствие в района. По улиците е разположена жандармерия за да запази спокойствието сред хората и да предотврати други инциденти в квартала.
Калмуков има 39 регистрации в полицията за различни дребни престъпления, отбелязва и БНТ.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети