Задължиха с командировъчно кмета на Джерман да уважи поканата на Чимев за посещение на депа в Ловеч и Ботевград

Инициативния комитет на селото отказа да приеме и иска обединение с колегите от жк „Бистрица”, защото имали общ проблем- местната управа

Даниела Методиева
19.03.2013
размер на текста:

Кметът на село Джерман Ангел Цветков е задължен с командировъчно, издадено му от община Дупница, да уважи инициативата на градоначалника Методи Чимев и да посети депата за битови отпадъци в Ловеч и Ботевград. От Инициативния комитет на селото отказват категорично с мотив, че това посещение е безсмислено и няма да реши проблема и спора между жителите на Джерман и местната управа.
"Ние много добре знаем каква е разликата между депата в Ловеч и Ботевград и това, което управляващите се готвят да изграждат  в землището на нашето село и тя е като между мерцедес и трабант", категоричен бе днес председателят на Инициативния комитет Борислав Тасков.

Нещо повече, Инициативния комитет в село Джерман вече е изпратил покана до Инициативния комитет в жк "Бистрица" за обединяване на усилията, защото според Тасков имат общ проблем. И той е не само градското сметище, което трови и жк "Бистрица" и село Джерман.
„Проблемът и на нас, и на жителите на жк Бистрица е един- той се намира на площад „Свобода” (бел.ред.-сградата на община Дупница),коментира още Тасков.
За разлика от джерманци, на утрешното посещение ще има представители на Инициативния комитет от жк „Бистрица”, за премахване на градското сметище на Дупница, увери Радка Крумова.

Кметът на Дупница Методи Чимев пожела да покаже нагледно как ще изглежда депото в село Джерман. За целта градоначалникът организира утре посещение на подобни съоръжения в градовете Ботевград и Ловеч и изпрати покани до инициативните комитети в село Джерман и най-големия дупнишки квартал жк „Бистрица”. Тръгването е от 8,30 ч. пред паркинга на община Дупница.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети