Дядо загина при опит да отстрани щети от бурята в Габрово

DenNews.bg
16.03.2013
размер на текста:

Възрастен мъж почина на място, след като паднал от покрива на къщата си, докато се опитвал да го поправи от нанесените от бурята щети.
Тежката злополука е станала снощи около 18,20 часа. Покривът в дома на мъжа е бил разрушен от ураганния вятър, разразил се в Габрово на 14 март.
Тогава парче от строително скеле, откъртено от вятъра, удари и уби ня място 34-годишна жена.
Междувременно от кризисния щаб към общината съобщават, че обстановката в Габрово постепенно се нормализира.
В града без ток са отделни битови абонати по мрежата за ниско напрежение, няма електрозахранване и в хижите във високопланинската курортна местност Узана, както и на връх Шипка.
Разчистването на пътните платна от паднали дървета и клони продължава и днес, няма прекъснати пътища към населените места в общината.
В общините Габрово, Дряново и Трявна, където е обявено бедствено положение, има засилено полицейско присъствие, информираха от Областната дирекция на МВР. Заради невъзможността веднага да бъдат събрани и отстранени всички разхвърляни от урагана билбордове, рекламни материали, метални конструкции и вещи полицаите са предупредили управителите на пунктовете за вторични суровини да не изкупуват предмети, видимо свързани с щетите от урагана.
По оценки досега щетите, нанесени от стихията, възлизат на над 3 милиона лева.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети