Бедствено положение в Габрово

DenNews.bg
15.03.2013
размер на текста:

Снимка: bTV

Тежка остава обстановката в някои райони на страната заради силните ветрове. Бедствено полжение е обявено в община Габрово. В центъра на града вчера падна скеле на сграда и уби 34-годишна жена.
От силния вятър сградата на болницата в областния център е пострадала сериозно. Няколко отделения са без прозорци. По разпореждане на служебния вътрешен министър Петя Първанова са мобилизирани всички сили на полицията, пожарната и "Гражданска защита" в областта. На тях е разпоредено на първо място да оказват помощ на всички пострадали от природната стихия.
В града има разрушени покриви, паднали дървета, има щети по къщите, множество прозорци и витрини са изпочупени, но няма блокирани пътища. Пропускането на автомобилите по основните пътища е спокойно. Прекъснато е електрозахранването към 2 от 3 подстанции в Габрово. Има повреди по контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Има пострадали хора, но те нямат тежки травми, основно са по главата и ръцете.
Днес е неучебен и неприсъствен ден за всички училища в Габрово.
Вследствие бурните ветрове в страната служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са отработили 194 сигнала за паднали дървета, клони, надвиснали опасни предмети, скъсани жици и отнесени части от покриви.
Най-много са сигналите в Габрово - 50, Велико Търново - 20, Пловдив - 20, София-област - 17, София- 16, Хасково - 12, Кърджали - 11, Благоевград -8, Ловеч -8 и други, уточняват от МВР.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети