Студен фронт смъква температурите до сняг

DenNews.bg
15.03.2013
размер на текста:

Студен атмосферен фронт ще понижи температурите значително. Облачността ще е променлива, над Южна България - по-често значителна. Главно там, а по-късно през деня и в източните райони ще има превалявания от дъжд, които с продължаващото понижение на температурите вечерта и през нощта срещу събота, ще преминават в сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и температурите към 14 часа ще са в доста широки граници - от 4°-6° в Северозападна България до 16°-18° в югоизточните райони и ще продължат да се понижават. В София сутрешната температура ще бъде по-висока: 4°-5°, а до вечерта ще се понижи до около 0°.
Над планините облачността ще бъде по-често значителна. Ще превалява сняг. Бурният и силен югозападен вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад; до вечерта ще се усили. И там ще застудее, най-късно в Родопите. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.
По Черноморието ще остане доста ветровито, преди обяд все още с умерен до силен югозападен вятър, който бързо ще се ориентира от запад-северозапад и до вечерта отново ще се усили. Все още топло време, с максимални температури по крайбрежието - между 14° и 18°, но със смяната на посоката на вятъра и там ще започне да застудява. Ще има променлива облачност и главно в следобедните часове ще превали дъжд, по южното крайбрежие е възможно и да прегърми. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети