Чимев събира на кръгла маса инициативните комитети от Джерман и жк „Бистрица”

dennews.bg
14.03.2013
размер на текста:

Кметът на Дупница Методи Чимев инициира кръгла маса, на която ще събере инициативния комитет от Джерман, който е против изграждане в землището на селото на център за третиране на битови отпадъци, и с представителите от жк Бистрица, които от няколко дни събират подписка за закриване на градското сметище. Идеята на градоначалника е да се изговорят всички неща по проблемите и на двете страни, както и да се чуят техните притеснения.
„Уважавам правото на мнението на жителите на село Джерман, но трябва да е ясно, че ако проектът за депото не се реализира, ще търпим големи санкции”,обяви на пресконференция днес градоначалникът след приключване на срещата на представителите на сдружение „Рила еко”, на което е било взето решение да се изчака да излезе доклада за ОВОС, след което да се коментират вариантите за по-нататъшни действия. Чимев обясни, че документът е трябвало да бъде готов в края на февруари и това е причината от общината всеки ден да звънят в инспекцията, за да разберат дали вече е изготвена оценката за проекта за депото в село Джерман.
Кметът на Дупница обясни, че ако докладът е положителен, в рамките на 30 дни ще трябва да бъде насрочено обществено обсъждане, след което да бъде назначен експертен съвет. Ако докладът е отрицателен, тогава от общината ще започне търсенето на нов терен, поясни Чимев. При тази ситуация всяка от 6-те общини от сдружение „Рила еко” ще търси сама за себе си алтернативен вариант за депониране на отпадъка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети