Цачева би пленарния звънец за последно

DenNews.bg
14.03.2013
размер на текста:

Последното пленарно заседание на 41-то Народно събрание вече е в историята. Изявления по повод приключване работата на парламента направиха председателите на парламентарните групи и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Депутатите си отиват, парламентаризмът остава, заяви Цачева и добави, че случилото се през последния месец е викът на народа. Много болка ни съпровождаше през годините на прехода, много неразбиране се е натрупало и то отприщи гнева на хората. Нас като депутати в 41-ия парламент не ни отмина ориста да изживеем този гняв, добави тя.
За 3 години и 8 месеца народните представители са приели над 1 000 закони и решения. Парламентът е имал 487 пленарни заседания, като 35 от тях са били извънредни. 41-ото Народно събрание ще се запомни и с факта, че ГЕРБ управляваше без необходимото мнозинство и ключовите решения в пленарна зала се вземаха с помощта на независимите депутати.
По време на мандата на тази парламент бяха отхвърлени 4 вота на недоверие и гласуван един вот на доверие. Парламентарният контрол е продължил общо 493 часа и 40 мин. Министрите от кабинета "Борисов" са отговорили на 4020 въпроса и 685 питания.
Източник: БНТ
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети