Самозапалилият се ковач пенсионер по болест, без работа, без пари, вдовец и с дъщеря студентка

dennews.bg
13.03.2013
размер на текста:

Бащата на Димитър Димитров показа затворената работилница на сина си. Снимки: dennews.bg

Самозапалият се пред президентството днес 51-годишен ковач от дупнишкото село Крайници Димитър Димитров е с болно сърце и 3 байпаса, пенсионер заради трайно инвалидизиране. Димитър Димитров е вдовец, след като съпругата му- рускиня, починала преди 7 години и трябва да се грижи за 22-годишната си дъщеря студентка. Това обясни баща му Кирил Биволев, който живее във фамилната къща в селото, където допреди 3 години синът ми Димитър е ковал желязо, за да изкарва прехраната за себе си и дъщеря си.

Един от най-добрите приятели на Димитър остана потресен при новината и заяви, че не може да повярва

Жалба от съседа му- бившият полицай от РУП-Дупница Христо Чорбаджийски, сложила край на работата му, тъй като звукът от хидравличният чук от работилницата му пречел, въпреки, че от години живеел в Италия, обясни още 75-годишния баща на ковача. И допълни, че само преди месец Димитър излязъл от лечение в 3-а градска болница, където отново бил на процедури за корекция на байпасите.
Жителите на родното село на Димитър Димитров- Крайници, научиха от журналисти за трагедията, сполетяла ковача. Никой нямаше логично обяснение защо е предприел тази стъпка, тъй като го знаят като спокоен и много кротък човек.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети