Футболист на Пирин (Бл) вади пистолет на журналист след дербито с Марек

dennews.bg
11.03.2013
размер на текста:

Футболистът на Пирин (Бл) Иво Райков заплаши с пистолет журналиста от Livesport.bg Филип Петрунов минути след вчерашното дерби от Югозападната “В” група с Марек.
След мача на Главен път Е-79 от Дупница за София автомобилът на Петрунов и екипа му бил засечен от друга кола. Пътуващите в нея опитали да се саморазправят с репортера, като започнали да го обиждат и да ритат по шасито на превозното средство. Дори извадили пистолет срещу Филип Петрунов и спътниците му. След кратки разправии и заплахи се оказало, че единият бабаит всъщност е футболистът на Пирин (Бл) Иво Райков, а другият - баща му.
"Ще те застрелям в главата, ти знаеш ли кой съм", заканил се Райков-старши на Петрунов.
След сигнал от страна на журналиста на ПТП-то пристигнали патрулки и отвели замесените в скандала в най-близкото районно управление на МВР.
"Случката се разигра на магистралата. Ние пътувахме към София и се стигна до едно засичане с друга кола на пътя. Автомобилът спря и от нея изкочиха няколко момчета. Единият започна да удря по колата и да ме плаши с пистолет. Ще те застрелям в главата, ти знаеш ли кой съм, ми каза. Аз запазих самообладание, тъй като видях, че в колата едното момче е с анцуг на Пирин (Райков). Звъннах на Антон Златанов и той ме посъветва да се обадя на 112. Една патрулка дойде и тръгнахме към районното. Райков-старши пък започна да плаши полицаите", обясни самият Филип Петрунов.
Иначе преди това Марек спечели сблъсъка с Пирин (Бл) с 1:0 с гол на Иван Янчев. Въпросният играч на “орлетата” Иво Райков пък бе изгонен с червен картон.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети