Протестиращите напуснаха срещата при президента

DenNews.bg
01.03.2013
размер на текста:

Представителите на протестиращите граждани, които бяха поканени на консултациите за сформиране на Обществен съвет напуснаха преговорите при президента Росен Плевнелиев. Янко Петров, Ангел Славчев и Дончо Дудев излязоха от президентството с думите "С олигарси няма да преговаряме!".
Те бяха очевидно недоволни от състава на Обществения съвет, на който Росен Плевнелиев покани 36 представители на граждански и обществени организации.
Дончо Дудев посочи конкретно, че като представители на протестиращите граждани те не искат "да седят на една маса" с КРИБ, чийто представител в Обществения съвет е Огнян Донев.
„Няма да седим на една маса с тези, срещу които се борим. Излизаме, за да се борим до край,” заяви пред вратите на президентството Ангел Славчев. След излизането им, той изчете цялата декларация с исканията на протестиращите – парламентът да не се разпуска и да има програмно правителство.
Срещата при президента напусна и лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Неговият мотив бе, че не разбира присъствието на Обществения съвет на политолози и социолози, които според него представляват себе си, а не гражданите.
Част от участниците в протестите срещу монополите през последните няколко седмици в столицата се събраха пред президентството преди началото на консултациите за съставяне на Обществен съвет, който да работи заедно с бъдещия служебен кабинет. Хората се оплакаха от това, че не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие в съвета.
Източник: bTV
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети