33-годишен крил 10 кг амфетамини под кучешка колиба в Дяково

DenNews.bg
01.03.2013
размер на текста:

Кучешката колиба служила за прикриване на тайника с дрогата. Снимки: Пресцентър ОДМВР

Тайник с над 10 килограма амфетамини е открит под кучешка колиба в двора на 33-годишен мъж от дупнишкото село Дяково.
Полицейската акция е проведена в късния следобед вчера, съобщи днес на пресконференция началникът на ОДМВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев.
33-годишният Георги Попов е следен от няколко месеца във връзка с разпространението на наркотици.
В двора на къщата, в специално изработен тайник, криминалисти и разследващи полицаи са открили 56 плика с различен грамаж, съдържащи жълтеникаво прахообразно вещество. То е реагирало при направения полеви наркотест на амфетамин. Общото му тегло е 10.680 кг.


Тайникът – пластмасова кофа, под кучешката колиба в двора е бил пълен с пакети от веществото, кофата е била добре вкопана в земята.
При извършеното претърсване в стая на къщата са открити и 2 електронни везни, пистолет “Макаров” със заличени серийни номера. Попов е задържан в ареста на РУП Дупница с полицейска заповед за 24 ч.
Той е в полезрението на полицията от няколко месеца, установяван е с наркотично вещество, има данни и за това, че разширява противозаконната си дейност, свързана с наркотици. Образувано е досъдебно производство, работата продължава със съдействието на служители от ГД БОП и под наблюдението на Окръжна прокуратура Кюстендил.
Час по-рано на ГП Е 79, в района на КПП Дяково, при проверка на л.а. “Опел Вектра”, софийска регистрация, служители на реда са установили, че водачът и спътникът му носят 300.90 г наркотично вещество. То е било разпределено в 3 пакета, при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Двамата мъже са задържани в полицейския арест в Дупница за 24 ч. Б.М., 24 г., е от с. Световрачане, а А.Д., 31 г., е от София.
Работата по документирането на престъпната дейност на двамата мъже продължава, под наблюдението на ОП Кюстендил.
Мярката за неотклонение задържане под стража за Г.П. и пътника в ла.а. “Опел Вектра” А.Д. е удължена на 72 ч.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети