Качулки закопчаха кмета на Павел баня

DenNews.bg
09.02.2013
размер на текста:

Кметът на Павел баня и концесионерът на плажа в града, които е и съпруг на заместник-кмета на общината, са арестувани при акция на антимафиоти снощи.
По първоначални данни арестите на 61-годишният Станимир Радевски и 51-годишният Пеньо Паунов, съпруг на зам.-кмета Милена Паунова, са заради икономически престъпления.
Предполага се, че кметът е сключил сделка с Паунов, с която е ощетил общинската хазна с над 800 хиляди лева. Сделката е именно за отдаване на концесия на плажа с минерална вода в курортното градче.
Акцията е проведена от служители на сектор БОБ – Стара Загора и СПС – Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура
В периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице кметът е превишил правата си е прехвърлил пет урегулирани поземлени имоти на Паунов заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня, съобщават от полицията.
С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лв. По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 282, ал.2 вр. ал. 1 от НК, по което на лицата е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети