Уволнен полицай сее смърт в Лос Анджелис

DenNews.bg
08.02.2013
размер на текста:

Уволнен полицай вдигна на крак полицията в Лос Анджелис. 33-годишният Кристофър Джордан Дорнър е заподозрян, че е убил трима души и е стрелял по трима полицаи, съобщава bTV.
По-рано тази седмица Дорнър разпространил във Фейсбук съобщение, с което заплашва да вземе на прицел полицията като отмъщение за това, че бил уволнен.
Вчера мъжът бе заподозрян за двойно убийство. Днес Дорнър е стрелял по трима полицаи, които били спрени с колата си на пресечка в Ривърсайд, Южна Калифорния, убивайки единия от тях. Смята се, че преди това той е стрелял по полицейски служители, които охранявали единия от полицаите, заплашени изрично от него.
Едната от жертвите на двойното убийство била дъщерята на полицейския служител, който гледал обжалването на Дорнър на уволнението му от Лосанджелиската полиция, където стрелецът работил от 2005 до 2008 г. Той бил уволнен заради клевети по адрес на свой колега. Освен това, по неофициална информация Дорнър е бил 13 месеца в Ирак или Афганистан, където е обучен за снайперист.
"Никога не съм имал възможността да имам собствено семейство, ще ликвидирам вашите", написал Дорнър според документ, разпространен от Си Ен Ен. „Ще има елемент на изненада там, където работите, живеете, ядете и спите”, заканва се 33-годишният мъж.
Полицията не знае къде се намира той в момента, въпреки че има съмнения, че е опитал да напусне страната.
Източник: btvnews.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети