Опозицията в Сапарева баня ще поиска главата на Калинка Андреева

DenNews.bg
07.02.2013
размер на текста:

Заради липса на предварително предоставени материали за местните политици от страна на бюджетаря на община Сапарева баня Калинка Андреева, планираното за днес обществено обсъждане на бюджета за 2013 г. беше провалено, след единен бойкот от страна на опозицията и пълна липса на интерес от гражданите. В уречения час в залата на общината се яви единствено общинския съветник Марта Желязкова, която съобщи решението на опозицията да бойкотира всякакви обсъждания, след като няма предварителна информация и време за подготовка на въпроси, след което напусна залата и остави финансистът Калинка Андреева и кмета Сашо Иванов да обсъждат бюджета помежду си. Опозицията, която в последните седмици е в остър конфликт с управляващите по редица въпроси този път се възмути, че бюджетът за 2013 е предложен за обсъждане в последния момент и не е раздаден предварително за разглеждане. „Няма какво да обсъждаме, защото нищо не ни бе дадено”, коментира общинският съветник Марта Желязкова. „Материали за бюджета са били качени едва вчера в късния следобед, не е възможно да се подготвим за такова време със сериозни въпроси, просто това обсъждане е направено, за да хвърли прах в очите на хората, че нещо се прави!”
Бесен от липсата на информация беше и един от лидерите на опозицията Росен Тимчев. „Тези хора се подиграват с нас и с всички жители на община Сапарева баня! Качват материалите за бюджета на сайта по нощите като партизани и то след като вдигнах скандал по телефона на секретаря на общината, че ги няма! Качиха ги в последния момент, после искат да обсъждаме, няма какво да обсъждаме с такива хора”, коментира Тимчев.
По предварителна информация, съветниците на опозицията ще гласуват против предложения бюджет и започват консултации помежду си за искане на оставката на директора на дирекция „Финанси” в община Сапарева баня Калинка Андреева, заради несправяне с работата и насаждане на напрежение в делата на общинска администрация.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети