Бойко урежда американци за ЦСКА

DenNews.bg
06.02.2013
размер на текста:

Американски концерн преговаря да откупи ЦСКА, а в разговорите активно участва и премиерът Бойко Борисов, твърди БЛИЦ. Смята се, че компанията е готова да плати 14 млн. лева за собствеността на „червения” клуб, но при положение, че го получи в изрядно финансово състояние, без дългове.
Първоначално американците са изявили желание да инвестират в строителството на нов стадион в София. При организацията по навлизането им у нас са спазени всички изисквания на външнотърговските отношения – първоначално фирмата е направила контакт с американското посолство, което от своя страна е уредило среща на техни представители с премиера. След това обаче е станало дума и за навлизане на фирмата в управлението на ЦСКА, което се е харесало на фирмата.
Разговорите по навлизането на американската компания продължават, като последната среща е била вчера. На нея са присъствали представители на въпросната фирма, премиерът Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков.
Официално името на въпросния американски концерн не е разкрито, но се предполага, че това е Anschutz Entertainment Group (AEG), която е дъщерно дружество на The Anschutz Corporation и е един от най-големите американски инвеститори в спортни обекти. Фирмата подпомага финансово всевъзможни отбори, както и развлекателни събития.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети