Цигани си харесаха стадиона на Левски

DenNews.bg
05.02.2013
размер на текста:

Снимка: Sportal.bg

Група цигани нападнаха стадион „Георги Аспарухов” след взрива на централната трибуна. Само няколко часа след срутването на сектор "А" ромите атакуваха "Герена" за останки от арматура. Цигани сформили бригади и започнали да обикалят по тъмно около разрушената част на стадиона и да прибират каквото им хареса, като се насочили най-вече към цветните метали. Това разкриха работниците на съоръжението пред "7 дни спорт".
"Същата вечер след взрива тук стана страшно. Отвсякъде прииждаха роми да ровят за арматура. От днес (б.а. - вчера) има и охрана, за да може да се реагира и да не се стига до скандали. Освен това срутеният сектор е опасен. На места има големи дупки, които могат да затрупат някого под останките, обаче няма кой да мисли", обяснява един от работниците.
Около „Герена” обаче е пълно с хора, като роми продължават да разграбват останките, а „сини” фенове си събират камъни за спомен от стадиона. Интересът към отломките наподобява срутването на Берлинската стена. Привърженици на Левски прескачат огражденията само и само да се сдобият с ценен спомен.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети