Още един отбор от „А” група се разпада?

DenNews.bg
05.02.2013
размер на текста:

Още един отбор от “А” е пред угрозата да се разпадане. Бургаският Черноморец се намира в сериозна управленската и финансова криза, която е довела ситуацията до точката на кипене. В Миньор (Пк) нещата не са по-розови. Футболистите на „акулите” сериозно обмислят възможността още тази седмица да опитат да разтрогнат договорите си и то по вина на клуба. Причината е, че не са им изплатени по две заплати.
От горе на всичкото ръководството глоби целия тим, като реши да не им изплаща заработените 5 премии. Като официална причина шефовете посочват отпадането от Локомотив (Сф) на 1/4-финалите от турнира за Купата на България, пише "Труд". Черноморец загуби с 1:3 от „железничарите” в София и победи само с 1:0 у дома през декември. Иначе играчите имат да получават точно по пет премии за есенния полусезон.
Официално собственик на Черноморец е Митко Събев, а акции притежава и община Бургас. Бизнесменът обаче спря финансирането на клуба и приходите в клубната каса идват само от трансфери. Неуредените отношения между Събев и останалите акционери в “Петрол” също пречат на нормалната работа в клуба.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети