Фермерска война запалила пожара в село Блажиево?

DenNews.bg
05.02.2013
размер на текста:

Пожарът, убил 19 домашни животни и нанесъл щети за хиляди левове на собственика на сгради в бившето ТКСЗ в Блажиево е част от фермерска война за имоти и влияние. Тези предположения вече се налагат в бобошевското село, след като полицейското разследване установи, че огънят е причинен умишлено. В РУП Дупница е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за палеж.
Пожарът, лумнал с невероятна сила в понеделник малко след 20 часа, уби 5 крави, един бик, три телета и 10 прасета и унищожи 300 бали фураж, дърва за огрев и 500 кв.м покривна конструкция на сградата в някогашното ТКСЗ, сега собственост на Костадин Кацарски.
Вчера в селскостопанския двор пожарникари от Дупница са били повикани по нов сигнал за пожар, малко след като от мястото са си тръгнали разследващите полицаи и пожарникари. Един екип е овладял огъня, като не са допуснати щети. Вторият инцидент е станал към 18:30 часа вчера.
Основната версия е за самозапалване от тлеещо огнище от първия пожар. Местни обаче предполагат, че и тук може да се е намесила ръка на недоброжелател.
В Блажиево се говори, че войната срещу Кацарски може би водят други фермери или кандидат-фермери, които имат претенции към сградите на бившето ТКЗС и начина, по който той ги придобил.

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети