Убиха похитителя от Алабама, детето в плен е невредимо

DenNews.bg
05.02.2013
размер на текста:

Полицейски служители са ликвидирали похитителя от малкия град Мидланд в щата Алабама, който държа 5-годишно дете в плен в продължение на седмица. Момченцето, отвлечено от училищен автобус, след като нападателят Джими Лий Дайкс убил шофьора е невредимо, съобщават световни агенции.
Все още не са ясни мотивите на 65-годишният ветеран от войната във Виетнам да нахлуе в автобуса и да отвлече детето, с което няма роднинска или друга връка и да го държи в самоделен бункер до дома си.
Загиналият шофьор на училищния автобус Чарлз Албърт Поланд беше погребан вчера. Жителите на градчето го обявиха за герой, тъй като преди да бъде прострелян смъртоносно от Дайкс успял да спаси останалите 21 деца, като отворил задната врата на буса и им помогнал да избягат.
Подробности по освобождаването на детето не се съобщават. По сведение на местните жители от неговия бункер се чул взрив, след което на мястото пристигнали противопожарни автомобили и автомобили за медицинска помощ.
По други данни похитителят е убит със стрелба от разположените около дома му полицаи, след като те забелязали, че той се показва от бункера с оръжие в ръка.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети