Бивш защитник на Марек стана помощник-треньор на ЦСКА

dennews.bg
28.02.2013
размер на текста:

Бившият бранител на Марек Добромир Митов е новият помощник-треньор на ЦСКА. В щаба на старшията на “армейците” Миодраг Йешич бяха извършени рокади, след като стана ясно, че има гаф с лицензите на досегашните асистенти Сърджан Текияшки и Раде Залад. Именно за това Митов влиза в треньорския екип на “червените”.
Наставникът Миодраг Йешич обясни как се е стигнало до бързите промени в щаба.
„За първия мач ще има две промени в треньорския щаб. Те станаха днес, но ще влязат в сила за първия мач. Треньорът на вратарите Раде Залад ще работи с Оливер Ковачевич, който е бивш вратар на ЦСКА. Вместо Сърджан Текияшки, като помощник-треньор ще работи Добри Митов. Причината за тези промени са административни. Лицензите на Текияшки и Залад трябваше да бъдат продължени през септември, но те са мислили, че трябва да го подновят през тази година. Но сега видяхме, че срокът на лиценза им е изтекъл и те не могат да работят до месец май. Те бяха с нас през подготвителния период, сега ще продължат да работят с отбора точно до първия мач. После на мача нямат право да стоят на скамейката, защото нямат лиценз Трябваше бързо да намерим нови хора, но мисля, че намерихме най-доброто решение”, коментира Йешич, цитиран от Новспорт.
Освен в Марек Добри Митов е играл и в ЦСКА, Пирин (Бл), Локомотив (Сф), Локомотив (Пд) и Рилски спортист. До скоро Митов беше треньор на юношеския тим на ЦСКА до 19 години, а после работеше и като помощник-треньор в Академик (Сф).
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети