Патриарх Неофит посети Борисов в болницата

DenNews.bg
27.02.2013
размер на текста:

Снимка: Пресцентър Министерски съвет

Патиарх Неофит посети Бойко Борисов в правителствена болница, където премиерът в оставка бе настанен заради високо кръвно налагане във вторник вечерта.
По време на срещата министър-председателят в оставка пожела успех на предстоятеля на Българската православна църква в новата му мисия и изрази вярата си, че църквата ще продължи да заема изключително важно място в процеса на развитието на съвременна България.
„Ще продължа да помагам на църквата, както съм го правил винаги досега”, допълни Борисов. Премиерът в оставка получи от Негово Светейшество патриарх Неофит икона на св. цар Борис Покръстител, информират от Пресцентъра на МС. Двамата разгледаха том I на „Летопис на Българската православна църква”, издаден с помощта на Дирекция „Вероизповедания” към администрацията на Министерския съвет. Срещата се състоя в салона на Университетска болница „Лозенец”, след като в неделя Борисов пропусна да присъства на церемонията по интронизация на новия патриарх, както и на първата му литургия в храм-паметник „Св. Александър Невски” в понеделник.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети