ГЕРБ върнаха мандата на президента за 10 секунди

DenNews.bg
25.02.2013
размер на текста:

ГЕРБ върнаха проучвателния мандат за формирането на правителство на президента Росен Плевнелиев за 10 секунди, както сам посочи лидерът на партията и премиер в оставка Бойко Борисов.
Очаквано Борисов отказа да понесе отговорност за нов кабинет и предложи БСП или ДПС да вземат мандата за съставяне на правителство. „През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше, че няма да проведем честни избори, използваха всички форми да кажат, че съм диктатор. Един диктатор подава ли оставка, тръгва ли си сам”, каза Бойко Борисов.
Когато пуснаха „Буда", казаха - „ще видите чудеса"... Първо Станишев излезе и каза - „ще ви свалим по другия начин", направиха го. Лютви Местан каза - „идете си с мир". Сиреч всичко това беше планирано, каза Борисов. Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети.
Предлагам така, както в Румъния няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите. Станишев сега е объркан. Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат мандат. Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър. Досега съм се явявал на избори винаги, когато те са били на власт и винаги съм ги бил, каза Борисов.
Така, според Борисов БСП или ДПС ще проведат изборите и няма да могат да кажат, че са манипулирани, а и няма да има нужда президентът да понесе пасив.
Когато те провеждат избори, не могат да кажат, че те са манипулирани. За пред хората, Европа и света. Няма да има нужда вие (президентът - бел. ред.) да понесете пасив, защото вие сте държавен глава, вие сте обединител на нацията, вие не сте изпълнителна власт. Как ще намерите 15 министри, сега при нас са около 30 зам.-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 зам.-министри, как ще намерите за няколко дни тези хора, плюс областни управители, кой ще ги контролира. Вие. Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия. Ако Станишев и Доган вземат властта за тези два месеца, няма да могат "да си заметат следите", ще вдигнат доходите на хората незабавно, ще вдигнат пенсиите незабавно, Станишев ще отиде в Брюксел, за да наложи вето на Европейския съвет, каза Борисов.
Източник: БНТ
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети