Алън Айверсън идва в София за Мача на звездите

dennews.bg
22.02.2013
размер на текста:

Алън Айверсън ще бъде голямото име на юбилейния 10-ти Мач на звездите у нас. Събитието е планирано за 30 март в зала "Арена Армеец". 183-сантиметровият бивш баскетолист от НБА все още не се е отказал от спорта, но от 2011 година насам е без отбор, уточнява Спортал.
Останалите звезди от Асоциацията, които ще участват в шоуто в София са Денис Родман, Мъгси Богс и Джейсън Уилямс. Вече 48-годишният Богс е най-ниският играч, състезавал се в НБА. 160-сантиметровият баскетболист има 889 мача в Лигата на извънземните. Джейсън Уилямс пък е един от най-атрактивните гардове, подвизавали се в НБА в последните 15 години.
От организационния комитет на Мача на звездите разкриха и че се водят преговори с хърватската легенда Дино Раджа, както и с други известни имена, които ще бъдат оповестени в близките седмици. Има вероятност и президентът на родната федерация и бивш баскетболист на Финикс Сънс - Георги Глушков, да се включи в шоуто.
Сега проявата ще бъде с изцяло нов формат, като ще бъдат формирани три отбора. Тим, съставен от НБА звездите, които ще дойдат в България, плюс други известни баскетболни гости. Другите два отбора ще бъдат избрани от феновете и ще са съставени от играчи от нашето първенство. Тимовете ще играят по едно полувреме всеки срещу всеки, но разбира се победител ще бъде излъчен само в сблъсъка на българи и чужденци от местния шампионат.
Шоуто ще бъде съпътствано от традиционните конкурси за забивки, тройки и индивидуални изпълнения.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети