Последните думи на Бойко: Ахмед Доган е поръчал атентат срещу мен

DenNews.bg
21.02.2013
размер на текста:

Парламентът прие оставката на правителството, като 209 депутати гласуваха „за”, петима се обявиха против, а един се въздържа.
Премиерът в оставка Бойко Борисов взриви парламента, като в последните си думи към депутатите обяви, че има доклад на партньорска разузнавателна служба, че има готвен атентат срещу него, като поръчител на покушението е вече бившият лидер на ДПС Ахмед Доган.
„Призовавам лично Лютви Местан да излъчи комисия, която да се запознае с този доклад. Не ние сме опасните, а тези които ме поръчват мене. Не бих си позволил да оглася тази информация, но г-н Бисеров прекали с клеветите по мой адрес. Никаква милост за вас! В този доклад се казва, че атентатът срещу мен е поръчан, защото съм накърнил интересите на международната организирана престъпност”, каза от трибуната Борисов.
В момента целия кабинет в оставка е пред парламента, където има събрани симпатизанти на ГЕРБ и Борисов. Виковете са „Бойко”, „Искаме си Бойко”, „Победа” и „Червени боклуци”.
Вицепремиерът Цветан Цветанов поздрави хората за „истинската им гражданска позиция, и за това че застават с лицата си, а не се крият зад маски.
Борисов е обгрраден от служители на НСО, министрите в оставка и депутатите от ГЕРБ.
Цветанов каза, че ГЕРБ ще има втори мандат с премиер Бойко Борисов. Той призова хората да не ескалират напрежението.
„Ние винаги сме били за реда. Отивайте си мирничко и тихичко. Всеки, който ме обича и уважава ще си отиде оттука в къщи. Всеки който отиде на "Позитано" ще считам за провокатор. Никакви протести повече”, каза и Борисов, като благодари на множеството и изтъкна, че изборите решават управлението на страната.
Пред парламента има граждани и фермери, пристигнали с техника, включително и камион с живи прасета.Премиерът и свитата му се разходи по жълтите павета под виковете "И преди и сега Бойко ще е на върха".
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети