Бивш полицай става подсъдим за лъжесвидетелстване по делото срещу наркобоса Коко Клисарски

dennews.bg
20.02.2013
размер на текста:

Бившият порицай от управлението в Дупница Георги Бърдаров се изправя на подсъдимата скамейка за лъжесвидетелстане. Това стана ясно днес на последното заседание по делото за закана за убийство срещу наркобоса Коко Клисарски, на което Георги Бърдаров даде коренно различни показания в сравнение с тези в досъдебното производство. И обясни пред съда, че напълно осъзнава стореното от него и е готов да понсесе цялата тежест на закона, след което помоли да бъде освободен от залата заради спешен полет по бизнес-дела до Мюнхен.
На заседанието днес по делото за закана за убийство, което води срещу Коко Клисарски бившата му съпруга, дадоха показания 4-има свидетели. Георги Бърдаров, който все още е съпруг на Милена я оприличи на вълк в агнешка кожа, способна на ужасни неща. Обвиненията от нейна страна срещу Коко Клисарски, че й е отправял заплахи, че щ я убие и ликвидира, Бърдаров днес нарече пълна лъжа. И обясни, че единственото, което е искал Коко Клисарски от него и Милена е да му оставят двете деца да се грижи за тях, а те да правят каквото си поискат. И ако е имало спорове между Милена и Коко, те били заради децата и заради нежеланието от нейна страна да му ги предостява. Бърдаров обясни пред съда, че е чувал Милена ужасно да прекалява като крещи на Коко Клисалски по телефона, че е педераст, наркоман и боклук. Коко също си изпускал на няколко пъти нервите и наричал Милена също боклук, но според Бърдаров това била нормална реакция на човек, подлаган на такъв тормоз. И че самият той също не би издържал на подобни обидни думи. Още повече, че Милена и майка й Велислава мнокоратно са се наговаряли да пускат жалби срещу Коко Клисарски, които са десетки в полицията в Дупница. Имало и случаи, при които Милена давала децата на съпруга си, след което пускала жалба в полицията, че са отвлечени.
Днешните показания на Бърдаров коренно се различават от тези, дадени по време на разпит в досъдебното производство на 28-и септември 2009-а година. Според думите му тогава Коко е изпратил на Милена около 60 заплашителни есемеса със заплашителни текстове за убийство, отделно е звънял по телефона и денем, и нощем. „И двама ви ще убия, ще ви застрелям, докато спите”, „Подпиши си завещанието”, „Ако не ми оставите децата и двама ви ще ликвидирам”. Това били само част от заплахите, отправял Коко Клисарски срещу Милена и Георги Бърдаров.
Днес Георги Бърдаров обясни, че е дал тези показания под давление на емоцията. А есемесите били с текстове като например „Обичам те, никога не бих посегнал на живота ти, защото ти си майката на моите деца” И допълни, че докато са живеели заедно с Милена тя го е напуснала, без да го предупреди, като се върнала отново да живее с Коко Клисарски. И че мъж като Коко, който изпраща подобни есемеси, никога не би посегнал на жена си. Още повече, че й спасил живота, когато направила опит за самоубийство.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети