Левски поиска да играе на порутения си стадион

DenNews.bg
20.02.2013
размер на текста:

Снимка: Sportal.bg

От Левски изразиха желание да домакинстват на своя стадион "Георги Аспарухов", въпреки че той е в ремонт, а централният сектор бе взривен и практически липсва. Това призна изпълнителният директор на „сините” Константин Баждеков, който допълни , че клубът ще настоява да играе на "Герена" още в първия мач от турнира за купата на България срещу Литекс.
"Левски изпълнява грандиозен проект, който е предвиден за 100-годишнината на клуба. Един такъв проект не може да бъде обезпечен на 100 процента и затова правим организацията поетапно. Съобразяваме се и с ресурсите, с които разполагаме. Ще ползваме нашия стадион за мачовете през месец април, но в момента подготвяме терена и ще поканим общинската комисия да прецени дали Левски може да играе още първите си домакинства на него. С Националния стадион имаме рамково споразумение за периода до 30 май. Там ще играем мачовете, които преценим. Правим всичко възможно, за да изпълним всички указания на общинската комисия и да играем на нашия стадион още на 13 март. Искаме да използваме нашия стадион максимално", каза Баждеков, цитиран от Спортал.
Клубният шеф не пожела да коментира темата около преговорите с "Газпром", който се очаква да стане спонсор на отбора. Константин Баждеков обаче засегна финансовите параметри по зимната селекция на тима, която включва шестива нови играчи.
"Трудно ми е да говоря в цифри, защото голяма част от плащанията са на траншове. Селекцията е разумна, в рамките на възможностите е и е съобразена с исканията на треньора. В близките дни ще трябва да платим около 300 хиляди евро като част от плащанията за играчи. Не искам да влизам в детайли, защото в момента нямам цифрите пред мен. Те не са тайна и са съобщени", заяви Баждеков.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети