Правят филми и театър с пари от ОП „Регионално развитие”

DenNews.bg
20.02.2013
размер на текста:

Кино и театър ще прави община Дупница с пари от Оперативна програма „Регионално развитие”. По проект за 510 888 лв., от които 485 000 лв. безвъзмездно, другите собствен принос, ще бъдат заснети три филма и поставени три театрални постановки в рамките на една година.
С този проект се похвали кметът на Дупница Методи Чимев, като неговите очаквания са договорът за изпълнение на проекта да бъде подписан в рамките на месец-два.
Предвидено е и закупуване на техника, като осветление, система за озвучаване, система за видео запис и обработка, които след като свършат работата си по проекта ще останат за ползване в дупнишкия театър.
Във филмите и постановките пък ще участват непрофесионални актьори и млади таланти, като кастингът най-вероятно ще бъде поверен на театралния шеф Славчо Пеев. За общата работа покрай сцената и снимачните площадки пък ще бъдат назначени безработни.
Днес кметът Чимев ще подпише и договор за проекта „Туристически район Рила”.
Както писахме, той е разработен съвместно с общините Рила и Бобошево и е на стойност 490 000 лв. По него в рамките на 24 месеца ще бъде организирана ударна реклама на трите общини. С какви забележителности ще се включи Дупница още не е ясно.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети