Доживотни присъди за убийството на Женя

DenNews.bg
02.02.2013
размер на текста:

Доживотни присъди получиха убийците на 21-годишната Женя Тодорова от Варна. Магистратите признаха за виновни физическият извършител Петър Ангелов и поръчителят на убийството - лелята на момичето Светла Тодорова. Двамата ще трябва да платят и общо 800 хиляди лева кръвнина на родителите на Женя, както и разноските по делото, според решението на Варненският окръжен съд.
Магистратите мотивираха решението си да не дадат най-тежкото наказание на Петър и Светла доживотна - присъда без право на замяна, с това, че Ангелов е млад човек и „трябва да му се даде шанс в живота и следва да има някакъв вариант, макар и след години, да бъде заменено това наказание”. За Тодорова не са намерени каквито и да било смекчаващи вината обстоятелства, изключая факта, че същата е майка.
Родителите на Женя не приеха присъдата на Светла Тодорова, която за разлика от Петър, до последно не се призна за виновна и смятат да обжалват съдебното решение.
Петър Ангелов, приятел на братовчедката на Женя, уби по особено жесток начин момичето през септември миналата година. Това направи срещу обещани 2000 лева от леля й Светла Тодорова, която е била в конфликт с брат си заради наследствена къща. Петър е употребил и наркотик преди убийството. 77 прободни и порезни рани бяха открити по цялото тяло на Женя. В последните си думи пред съда той каза, че съжалява и е съгласен да бъде осъден. Ангелов и Тодорова могат да обжалват присъдите в 15-дневен срок.
Източник: БНТ
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети