Соколов срещу Казийски за “Златната волейболна топка”

dennews.bg
19.02.2013
размер на текста:

Звездата от Дупница Цветан Соколов е в спор с друг българин – Матей Казийски в битката за волейболната Златна топка. Двамата се изправят един срещу друг в допитването за “Златен волейболен глобус 2012” след като спечелиха първите места по постове в класацията на най-големия волейболен сайт в света volleyball.it. При диагоналите Соколов отстрани на финала с хърватина Игор Омръчен с вот от 70%, информира Спортал. Матей пък спечели при посрещачите срещу руснака с италиански поспорт Иван Зайцев. 67% от участвалите в анкетата фенове гласуваха за българския капитан на Тренто.
До финала на "Златната волейболна топка" достигна и бразилският национал и разпределител на “Селесао” Бруно Резенде, който надделя след оспорвана битка над сънародника си Рафаел де Оливейра. Сръбският център на Мачерата Марко Подрасчанин се справи изключително трудно с италианеца Емануеле Бирарели при блокировачите. За двамата гласуваха по 50%, но 16 гласа в повече наклониха везните към Подрасчанин. За поста либеро победител излезе французинът Юбер Ено, сразил трудно с 51% на 49% Андреа Бари от Италия.
Така на финала се срещат петима волейболисти: Цветан Соколов, Матей Казийски, Бруно Резенде, Марко Подрасчанин и Юбер Ено. "Златният волейболен глобус" за 2012 година ще спечели състезателят, събрал най-много точки от гласуването на 100 журналисти от целия свят.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети