Говорителката на народа всъщност телефонен съветник на Борисов

DenNews.bg
19.02.2013
размер на текста:

Говорителката на протестиращите, която се изяви на пресконференцията на премиера днес бе разконспирирана за минути-това е близката до ГЕРБ Даниела Пеловска, която често давала съвети на Бойко Борисов по телефона.
Интернет пространството пламна от негодувание за това кой е възложи на двете вносителки на исканията до Борисов да говорят от името на протестиращите.
Както написахме, на няколко пъти двете жени изтъкнаха, че протестът не е срещу правителството, а срещу монополите, че не се иска оставката на Борисов, а крути мерки.
Именно изявлението на Пеловска най-вероятно ще доведат до ескалация на напрежението, тъй като интернет се запали с колажи и призиви за „наглото й поведение” да говори от името на протестиращите и да подменя исканията им.
„Ако това бе направено от друг човек, а не Пеловска-можеше да мине. Ако това бе направено преди дни, когато протестите бяха срещу монополите и нямаше скандирания за оставката на правителството-можеше да мине. Но след вчера, когато протестите прераснаха в протести срещу властта на ГЕРБ е смешно и опасно! Смешно, защото е явно, че Борисов вече наистина няма кого да извади, дори за такава малка роля. Опасно, защото вчера Бойко сам помогна за обръщането на протестите с оставката на Дянков. Днес подпали още повече фитила с тази театрална постановка!”, се коментира из социалните мрежи.

След три дни мълчание Бойко Борисов даде пресконференция, на която отговори точка по точка на въпросите на някоя си Даниела Пеловска. Тя беше представена като носител на исканията на протестите, залели страната. Даниела Пеловска е известна фигура в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика. Тя притежава и голям хотел на морето. През 2005 г. е водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори, пише Биволъ.
Дъщерята на Пеловска арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г. е била управляваща на Макаронената фабрика заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев.
Синът на Пеловска Васил Руменов Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.
Според източници на Биволъ Пеловска е близка с премиера Борисов и той често се консултира с нея по телефона. На днешната пресконференция Пеловска излезе "от прикритието" и се яви на журналистите като опозиционер.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети