Още непристъпила прага на ДКЕВР, хванаха Иванова в крачка

DenNews.bg
14.02.2013
размер на текста:

Още непристъпила прага на шефския си кабинет в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране назначената вчера Юлиана Иванова бе хваната в крачка-продавала незаконно цигари.
Иванова призна греха си и поиска извинение от премиера Бойко Борисов.
„Моя грешка е и съм готова да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари в онлайн магазин, на който аз бях собственик”, каза Иванова, след като медии разкриха истината. Тя обясни, че преди 2 г., след като е престанала да се занимава с енергетика, е решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство. „Явно обаче не сме спазили всички закони”, отбеляза Иванова.
Оказа се, че тя била в неведение, че извършва нерегламентирана дейност. Информирала се от медиите. След като е разбрала, от снощи тази услуга е спряна.
Тя обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й. „Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите”, добави Иванова.
На въпрос дали е готова да подаде оставка като председател на държавния регулатор заради този скандал, Юлиана Иванова посочи: „Ако трябва да се стигне дотам, включително и оставка съм готова да подам”.
„Ще бъде спазен законът, ако има нарушение от страна на Юлиана Иванова за незаконна продажба на цигари”. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. „По закон има глоби и санкции, които трябва да бъдат наложени”, каза още той, но допълни, че в закона за тютюневите изделия, в който е проверил, не е имало посочени санкции за нарушението.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети