Русия се отказа да слага българин за селекционер

DenNews.bg
13.02.2013
размер на текста:

Кандидатите за селекционер на националния отбор по волейбол на Русия са трима, но сред тях не е българинът Пламен Константинов. Това официално бе съобщено от президента на федерацията Станислав Шевченко пред агенция "Р-Спорт". Константинов в момента е начело на Губерния (Нижни Новгород), който се представя страхотно в елитното руско първенство. Името на бившия посрещач се спрягаше за нов треньор на „Сборная”, но и тримата кандидати са руснаци. Окончателният избор на селекционер ще стане на Президиума на руската федерация на 22 март.
Досега начело на отбора бе Владимир Алекно, който спечели първото място на Олимпиадата в Лондон миналата година. Треньорът на Зенит (Казан) обаче се отказа от националния тим поради лични причини.
"Името на новия старши треньор трябва да стане известно на 22 март. Но засега не желаем да упоменаваме имената на претендентите. Ще проведем допълнително събеседване с всеки от тях и тогава ще решим. Ограничаваме се само с уточнението, че те са руснаци”, заяви в официално съобщение Шевченко.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети