И Апелативния съд остави за постоянно в ареста обвинения в убийство Евгени Кацарски

Даниела Методиева
13.02.2013
размер на текста:

Обвиненият в убийството на съпругата си дупничанин Евгени Кацарски остава за постоянно в ареста. Това постанови на свое заседание и Апелативния съд в столицата, който потвърди наложената мярка след обжалване пред Кюстендилския окръжен съд.
Цялата преписка отново е върната на разследващите в Дупница, които най-късно до месец трябва да приключат своята работа и да предадат материалите в прокуратурата, която трябва да се произнесе за повдигане на обвинение и насрочване на наказателното дело, обясни говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.
Евгени Кацарски изтърпява мярката за неотклонение в ареста в родния си град Дупница, където е от 18-и март миналата година. Тогава на база на събраните доказателства и извършените разпити разследващите стигнаха до извода, че именно той е извършител на убийството на Даниела Кацарска, която бе умъртвена във входа на блока в жк Дупница, в който живееше. По време на разследването бе открит и винкела, с който Даниела Кацарска бе умъртвена, а по него бе доказано че има ДНК и от убитата и от Евгени Кацарски.

Подсъдимият е обвинен по член 115 от НК за непредумишлено убийство, по който член законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети