Иванов отстъпи за застрояването на черквата „Св. Никола”

DenNews.bg
13.02.2013
размер на текста:

Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов се огъна под недоволството на стотици жители на общината срещу идеята му в двора на средновековния храм „Св. Никола” да бъде изграден музей на два етажа.
Иванов е обещал на противниците на идеята и лично на общинския съветник от ГЕРБ Марта Желязкова, че се отказва от идеята си за строеж. Екипът ни от няколко дни не може да се свърже с градоначалника и да чуе обещанието лично от него, но по думите на Желязкова, Иванов се е съгласил, че дворът на храма, който е паметник на културата с национално значение, не е място за строежи.
„Обещанието е, че в двора на храма няма да има строеж на сграда и то на два етажа. По думите на кмета общинския терен, извън оградата на черквата ще бъде обособен като градинка”, каза за dennews.bg Желязкова.
Сигналът срещу намерението за строеж, който бе придружен с подписка, подкрепена от над 200 души засега няма да бъде депозиран в Министерство на културата. Но противниците на идеята за строеж остават в бойна готовност да реагират, ако се появи и най-малка индикация за строителни работи по храма, извън наложителната реконструкция.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети