Жив или мъртъв? Гори хижата, в която ченгето убиец се укрива

DenNews.bg
13.02.2013
размер на текста:

Над мястото кръжат самолети и хеликоптери на медии. Снимка: ВСС

Полицаят убиец Кристофър Дорнър бе обявен за жив и мъртъв едновременно, след като бе държан часове наред на мушка от спесчасти, а след това хижата, в която се укриваше, бе обхваната от пожар.
Медии обявиха, че Дорнър е загинал, като някои стигнаха до там, че тялото му е било открити и изнесено. Полицията обаче отрече да е установила Дорнър жив или мъртъв. Световни медии предадоха кадри на горящата хижа в курорта Биг Беър на два часа път от Ел Ей. 33-годишният полицай, който тръгна на война с бившите си колеги, заради уволнението му и е заподозрян в три убийства, се оказал в хижата след преследване с горски рейнджъри.
Има информация, че в района на курорта Дорнър похитил двама души и ги държал вързани часове наред. Колата му обаче била забелязана от горски рейнджъри и започнало преследване със стрелба. Единият от служителите на закона бил ранен. Така Дорнър се оказал в планинската хижа. Там пък са локализирани части на полицията и отряди на спецслужбата SWAT. Ченгето убиец успял да убие още един полицай от екипите, които го държат на мушка и да рани тежко друг.
Предполага се, че огънят е тръгнал от димните бомби на полицаите. Според предаващите от мястото медии не се полагат кой знае какви усилия за погасяването на огъня. Това най-вероятно се дължи на две причини. Едната е, че полицията все още не знае дали Дорнър е обезвреден и не може да открие стрелба по екипите, а другата-това е начин той да се предаде.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети