Разбиха група за секс робини в Пловдив

DenNews.bg
12.02.2013
размер на текста:

Престъпна група, занимавала се с набиране на жени за секс робини, е неутрализирана при спецоперация на ГДПОБ в Пловдив. Задържани са трима мъже, сред които е и организаторът на престъпната дейност
В момент на транспортиране на две жени до хотел в града бил задържан лидерът на групата К.В. /46г./ - криминално проявен за управление на МПС в срока на изтърпяване наказание лишаване от право на управление, за управление на МПС в нетрезво състояние и за склоняване към проституция. При претърсването на мястото, в автомобила и дома му спецполицаите открили множество календари – тип визитки за предлагане на сексуални услуги, 2 мобилни телефона, 10 СИМ карти, сумата от около 450 лв., преносим компютър и бял лист хартия с остатъци от бяло прахообразно вещество.
Последвало задържането и на двамата му съучастници – А.Н. /35г./, криминално проявен за измама и Г.М. / 27г./. По първоначални данни те били ангажирани с транспортирането на подбраните за занаята момичета.
По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 155, ал. 3 и чл. 159а от НК, под наблюдението на Районната прокуратура - Пловдив. На тримата мъже са с повдигнати обвинения и спрямо тях е наложена мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по разследването продължава, информират от Пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети