Гръм се стовари върху „Св. Петър” часове след оттеглянето на папата

DenNews.bg
12.02.2013
размер на текста:

Гръм удари най-високият купол на катедралата „Св. Петър” в Рим няколко часа след като папа Бенидикт ХVI обяви своето оттегляне от ръководството на католическата църква. Няма данни светкавицата да е нанесла материални щети, но пусна ток навсякъде по света. Повечето вярващи са уверени, че това е знак от Бога и по-точно гневът му.
Разделението в мненията е само за това към кого е насочен Божият пръст, дали към папата или към църквата, защото „католическата църква е най-богатата институция в света с повече пари от която и да е държава, с милиони декари недвижимо имущество, пръснато по целия свят и с хиляди килограми злато, докато 1/5 от населението на земята гладува.
Кадрите с редкия природен феномен, тълкуван от мнозина като чудо, обиколиха света, а клиповете с него се превърнаха в хит в най-големите телевизии и в Интернет, пише БЛИЦ.

Папа Бенедикт XVI обяви вчера, че се оттегля от поста, защото няма сили да изпълнява задълженията си. Подобно нещо се е случило за последен път през 1415 г.
Папата ще изпълнява задълженията си до 20 часа на 28 февруари. Конклав за избор на нов папа се очаква да бъде свикан към средата на март.


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети