Турци прогониха Етър от Велико Търново

DenNews.bg
11.02.2013
размер на текста:

Шампионът на България от 1991 година Етър (Велико Търново) няма да играе мачове от „А” група през пролетния сезон на домашен терен. Това е така заради сериозните разногласия между турския собственик на клуба Фейзи Илханлъ от една страна и общинските съветници и кмета на града от друга, пише Спортал. Именно заради тези проблеми стадион "Ивайло" няма да бъде годен за футбол през пролетта и ръководството вече готви варианта тимът да играе домакинските си срещи извън Велико Търново. А Етър се намира на последно място в класирането и се нуждае от истинско домакинство повече от всякога.
В момента тече подмяна на тревната настилка на стадион "Ивайло", която едва ли ще бъде завършена до началото на полусезона. От общината имат отпуснати от спортното министерство 600 000 лева за ремонт, но темповете, с които протича реконструкцията, няма да позволят на Етър да играе на собствения си стадион втората част от първенството.
За това турските шефове ще заявят стадиона на Видима-Раковски в Севлиево за двубоите от "А" група. Това пък съвсем няма да притесни Фейзи Илханлъ, след като феновете на Етър са настроени срещу него и го призовават да напусне...

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети