Обвиниха кмета и гл. архитект на Несебър за „Дюнигейт”

DenNews.bg
11.02.2013
размер на текста:

Новината съобщи главният прокурор Сотир Цацаров

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект на града Валентин Димов са привлечени като обвиняеми за застрояването на дюните в плажната ивица, скандал набрал скорост в края на 2012 г. и известен като „Дюнигейт”.
Новината, че Димитров и Димов ще отговарят за длъжностно престъпление, което се изразява в нарушаване разпоредбите, свързани с разрешението за строеж и нарушаване на градоустройствения план събщи главният прокурор Сотир Цацаров.
Скандалът касае 29 декара земя в Несебър, продадена на съмнително ниски цени, както се оказа след проверки, от самото земеделско министерство.
Министър Найденов опита да прехвърли отговорността на подчинените си. Заместничката му Светлана Боянова, която подписала сделката от своя страна се изцепи: "Подписвам, защото ми се носи за подпис". След това стана известен още един скандален факт - управителите на фирмата купувач отскоро са станали съдружници с кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев, който стана известен около продажбата на два нови апартамента на вътрешния министър Цветан Цветанов.
Друго разследване разкри, че Светлана Боянова е била проверявана от Инспектората към Министерски съвет и че има сигнали до прокуратурата за заместника на Мирослав Найденов.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети