Рилчанин си плаща за псувни, заплахи и сценки с полицаи

DenNews.bg
01.02.2013
размер на текста:

Криминално проявен рилчанин ще си плати за псувните, заканите и сценките разиграни на полицаите в планинското градче. Стоян Т. бе осъден по Указа за борба с дребното хулиганство на глоба в размер на 200 лв. и не само се разкая, но и разкритикува поведението си поред магистратите в Районен съд-Дупница.
Стоян си поиграл с нервите на полицаите в Рила, като първо крещял през прозореца на кола, докато се возил из града, а след това с крясъци и обръщения „бе” се опитвал да убеди полицаите, че не е нарушавал обществения ред. Качването му в патрулката, за да бъде отведен в полицейското управление за съставянето на акт обаче не било край, а начало за екшъна.
На излизане от полицейската кола рилчанинът духнал да бяга и последвала гонитба. В края на краищата той бил задържан от полицаите, но и това не било края. Стоян започнал да се съпротивлява яростно, да псува униформените грубо и да ги плаши, че „повече няма да са полицаи”. Така той се оказал с белезници, а след продължителна борба все пак бил въведен в управлението, където му е съставен акт за нарушение на обществения ред.
Съдът базира решението си на показанията на полицаи и свидетели и разкаянието на подсъдимия.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети