Осъдиха благоевградчанин въртял и клиенти, и работодател с измами

DenNews.bg
01.02.2013
размер на текста:

Условна присъда от 1 г. и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок постанови Районен съд-Дупница са „талантлив” благовеградчанин, успял да оплете в измами едновременно и работодателя си и клиенти в името на лична печалба.
Любомир Иванов, вече бивш дистрибутор на фирма на дупнишкия бизнесмен Александър Палчев за производство и пласмент на строителни материали „Алфа Микс”, призна, че в периода от средата на месец март 2009 г. до средата на месец юни същата година въвел в заблуждение, както началниците си, така и нищо неподозиращи фирми от област Благоевград, като така си заработил близо 40 000 лв.
Иванов сключи споразумение с прокуратурата, възстановил е нанесената щета и ще заплати съдебните разбноски в размер на над 100 лв.
За четири месеца Иванов си изградил схема, в която поръчвал на завода на работодателя си стока срещу фактури на името на реални фирми, които обаче не са правили поръчки за доставка. Така материалът се изнасял от завода, но вместо на посочените в поръчката адреси на посочените от Любомир фирми, той доставял на други клиенти. Така прибирал парите от продажбата на стоката.
От обвинителния акт става ясно, че измамникът успял да издаде измислени фактури на името на шест фирми от общините Петрич, Гоце Делчев и Сандански.
Със схемата си дистрибуторът нанесъл щета на „Алфа Микс” в размер на 39 754,32 лева.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети