Слагат Вили Вуцов за селекционер на младежкия национален отбор

DenNews.bg
06.12.2013
размер на текста:

Бившият треньор на Марек Велислав Вуцов е основен фаворит за нов селекционер на младежкия национален отбор на България, твърди в."Сега". Вили все още е без работа, след като бе отстранен от Славия преди няколко месеца. От друга страна пък договорът на досегашния наставник на младежите Михаил Мадански изтече след края на европейските квалификации, в които “лъвчетата” приключиха с провал. На Мадански няма да бъде предложен нов контракт не само заради слабите резултати, но и заради критиките, които отправи към селекционера на А-отбора Любослав Пенев. Мишо Мадански изрази явно недоволство от факта, че за мач без значение на мъжете (последната евроквалификация с Чехия) Пенев повика Симеон Славчев, който е основна част от състава на младежите.
Иначе досега за основен претендент за поста в младежкия национален бе сочен бившият халф на ЦСКА Методи Деянов. Той водеше юношите ни до 17 години, а преди това е работил в школата на родния си клуб. Пречка пред Деянов е фактът, че той не притежава нужния за поста лиценз Про, а само лиценз А.
В БФС са обсъждали и други два варианта - Емил Велев и Александър Димитров. В крайна сметка обаче най-вероятно ще бъде избран Вуцов-младши.
Освен Марек, в треньорската си кариера Вили е водил още отборите на Славия, Левски, Спартак Пл, Спартак Вн.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети