Христо Златанов: Завиждаме на Марек, млади са

DenNews.bg
06.12.2013
размер на текста:

Капитанът на Пиаченца Христо Златанов похвали отбора на Марек Юнион-Ивкони, въпреки тежката загуба с 0:3, която дупничани претърпяха от италианския гранд в Шампионската лига. Златанов дори каза, че завижда на волейболистите на българския първенец за младостта им. "Те са много по-млади от нас, затова им завиждаме. Момчетата добре играха, нормално е срещу нас резултатът да е такъв. Можеше първият гейм да играят и по-добре, защото ние бяхме бавни и студени, без ритъм. Можеше да вземат първия гейм, но по-добре стана за нас. Амбицията ни е да влезем във Финалната четворка, всички искат да спечелят, но сме много кандидатите", заяви бившият национал на Италия. Минути преди началото на мача пък капитанът на Марек Гьорги Гьоргиев подари на Златанов икона на Свети Иван Рилски от името на отбора и кмета на Дупница Методи Чимев. Зрителите в “Арена Самоков” станаха на крака, отдавайки чест на Христо Златанов, станал най-резултатния играч в историята на италианския клубен волейбол.
След срещата пък мнението си за играта изрази и Гьорги Гьоргиев, който логично нямаше как да е доволен. "Не се получи спектакъл и не мисля, че се представихме достойно. След такъв първи гейм, който не можахме да спечелим, не успяхме да се вдигнем и стана все по-лошо и по-лошо. Не съм доволен от загубата, можехме много по-добре да играем. Не мога да си обясня спада ни във втората и третата част. Във всички мачове винаги има геймове, в които водим, но не можем да ги затворим. Не знам дали се дължи на опита или на нещо друго. След такива геймове като първия, не можем да се вдигнем, не знам защо. Ще си направим изводи от тази загуба и ще вървим напред. Ще гледаме да не се сриваме в такива важни мачове и дано се получи", коментира Гьоргиев, цитиран от Спортал. "Не знам дали липсва психика на отбора, но както виждате нещо липсва. Не мога да кажа какво е - дали е младостта ни или нещо друго, защото всички на игрището сме над набор 90. Трудно ни е, но се опитваме да даваме максимума. Опитахме се, имахме своите шансове в първия гейм. Бяхме готови за мача и психически и физически, но след това се получи срив и не се получи. В останалите мачове ще се опитаме да дадем максимума от себе си. Ако можем да вземем нещо, вземем, а ако ли не, живи и здрави да сме", каза още македонският разпределител.
Думите му подкрепи и треньорът Найден Найденов. "Момчетата на Марек спечелиха това, че за пореден път видяха за какво става въпрос. Тези неща утре, други ден или през седмицата ще ги коментираме и от всяка ситуация в противниковия отбор трябва да си вадим поука, за да могат по-младите да гонят качествата на тези играчи. Така трябва да израстват, това е целта. Пропуснахме да запишем един частичен успех в първия гейм. Имахме шанс, както го имахме в третия гейм там, но... Щеше да стане малко по-интересно, но за съжаление накрая отново се показа класата”, изключително точен бе Найденов.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети