ВМРО пита Йовчев и Фандъкова има ли извънредно положение в София

DenNews.bg
06.12.2013
размер на текста:

ВМРО излезе с официално питане към МВР и към кмета на столицата за опазването на обществения ред и сигурността в централната градска част и в кварталите, където има разкрити центрове за съсредоточаване на бежанци и имигранти.
ВМРО пита МВР вярна ли е информацията, че имигранти са пребили таксиметрова шофьорка в столицата. Ако това отговаря на истината, значи действително в столицата ситуацията вече е далеч от спокойна. Според ВМРО това е на практика извънредно положение – нещо, за което от партията предупреждава от месеци.
За пореден път искаме да напомним, че държавата явно не е в състояние да се справи с проблема и да даде сигурност на гражданите. Това означава, че, за съжаление, ВМРО беше права в опасенията си, за които понесе и немалко критики.
Припомняме, че в рамките на месец от нелегални имигранти бяха извършени две други тежки криминални престъпления срещу млади жени – нападение с цел грабеж, придружено с опит за убийство на 20-годишната Виктория Христова и нападение над 19-годишната Борислава Господинова, отново продавач в магазин за хранителни стоки.
Стана ясен и скандалният факт, че МВР не е разпространило информация за две други тежки криминални престъпления, извършени от лицето, нападнало Виктория Христова, а именно отново нападения с нож, придружени с грабеж, при които има тежко пострадали български граждани.
Затова ВМРО отново призовава да се прави ясно разграничение между бежанците и нелегалните имигранти. Вторите категорично нямат място в страната – по силата на българското законодателство. Нужно е просто строго и ясно спазване на закона.
В противен случай нелегалната имиграция ще бъде по-малката опасност за обществото ни. По-голямата е, че всякакви крайни политически елементи ще се възползват от страховете на българите и политическата ситуация ще стане взривоопасна.
ВМРО отдавна предупреждава и за двете опасности, защото ако държавата не може да защити гражданите си, остава гражданите да защитават себе си и държавата си.
В допълнение към официалното питане към МВР, общинският съветник от ВМРО в София Ангел Джамбазки отправя към кмета на столицата нов актуален въпрос за опазването на обществения ред в централната част на града и в кварталите, където има разкрити центрове за съсредоточаване на бежанци и имигранти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети