По старата схема Марек Юнион-Ивкони загуби на нула от Пиаченца

Константин Соколов
05.12.2013
размер на текста:

Българският волейболен първенец Марек Юнион-Ивкони инкасира 4-ата си поредна загуба на нула в Шампионската лига, като отстъпи с 0:3 (24, 19, 14) като домакин на Копра Елиор Пиаченца. Пред около 700 зрители в зала „Арена Самоков” дупничани паднаха по добре изпитаната схема – да водят играта в определен гейм, но липсата на опит да си казва думата във важните моменти.
Марек може много да съжалява, че не спечели първия гейм. Момчетата на Найден Найденов започнаха без никакво притеснение и бързо взеха преднина от 2 точки. Играта на дупничани през центъра вървеше, като Боби Апостолов и Венци Трифонов надвиха Алесандро Фей и Робертланди Симон. Този аванс се запази до 23:21, когато Марек Юнион-Ивкони допусна наивен обрат до 23:24, за да се стигне до крайното 24:26 и 0:1. Във втората част Пиаченца започна далеч по-концентрирано и не остави шанс на българите. Гостите поведоха от самото в начало, постепенно увеличаваха преднината си и въпреки проблясъците на Гьорги Гьоргиев и Венци Трифонов, Копра Елиор затвори лесно гейма на 19. Класата на Пиаченца се стовари с пълна сила върху Марек Юнион-Ивкони в третия гейм. Христо Златанов и компания буквално разпиляха българския си опонент още със старта на гейма, за да поведат с 8:2. На втората техническа пауза резултатът бе 8:16, а в края 25:14 за Пиаченца и бързо 3:0 за италианския гранд.
Марек Юнион-Ивкони остава на дъното в класирането на група А на Шампионската лига без спечелена точка. В следващия кръг на 12 декември Марек е домакин на словенския АЦХ Любляна.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети