Обрат в екшъна в Кочериновско: Представилият се за жертва фермер е прегазил горски преди стрелбата

DenNews.bg
05.12.2013
размер на текста:

След 24 часа полицейско разследване се стигна до пълен обрат в екшъна, който се разигра вчера сутринта на пътя между селата Цървище и Драгодан, община Кочериново.
Оказва се, че представилият се за жертва пред полицаите 40-годишен фермер, всъщност е бил установен по време на бракониерска сеч от горски служители, прегазил стъпалото на единия и това довело до стрелбата по микробуса му.
Досъдебно производство, започнато вчера в РУП Рила, е по подадения от фермера сигнал за упражнена принуда от двама неизвестни да спре микробуса си и последвала стрелба.
При проведените процесуално-следствени действия обаче криминалистите идентифицирали участниците в инцидента. Те са служители на Горското стопанство – Дупница и са извършвали проверка по сигнал, че в землището на Цървище нерегламентирано се добива дървен материал от мъж с бял микробус. Опитът им за проверка е бил осуетен, шофьорът на фолксвагена отказал да се легитимира, да бъде проверен микробусът и при потеглянето минал през стъпалото на единия горски надзирател. Другият горски надзирател възпроизвел изстрели със законно служебно оръжие. Служебното оръжие, с което са възпроизведени изстрелите, е иззето в РУП Дупница с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава РУП Рила, уведомена е Районна прокуратура.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети